Mikro, Kis- és Középvállalkozások Versenyképességének Növelése Hitel. Kérje kollégánk visszahívását!

A Mikro, Kis- és Középvállalkozások Versenyképességének Növelése Hitel célkitűzése a KKV-k versenyképességének növelése, illetve a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességek megteremtése és bővítése. A Program célja olyan mikro-, kis- és középvállalkozások beruházásainak támogatása, amelyek pénzügyi szempontból életképesek, jövedelemtermelők, ugyanakkor a pénzpiacokon egyáltalán nem vagy nem kellő mennyiségben jutnak finanszírozási forráshoz.

A hiteltermék legfontosabb jellemzői:

 • A hitel kamata: 0%/év.
 • Hitelösszeg: minimum 1 millió Ft – maximum 600 millió Ft.
 • 150 millió Ft hitelösszegig egyszerűsített bírálati eljárás.
 • A kereskedelmi banki gyakorlathoz képest enyhébb fedezeti elvárások.
 • Hitel típusa: beruházási hitel, illetve a beruházáshoz kapcsolódó készletbeszerzés.
 • A hitelfelvevők köre: egyéni vállalkozó, gazdasági társaság, szövetkezet.
 • Finanszírozott projektek megvalósítási helye: a hiteligénylő Magyarországon, de a Közép-magyarországi Régión kívül bejegyzett székhelye, telephelye vagy fióktelepe.
 • Kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj: nem kerül felszámításra.
 • Futamidő: új ingatlan beruházás, felújítás, bővítés, korszerűsítés esetén: maximum 15 év; (immateriális javak beszerzése esetén max. 5 év, használt eszköz beszerzése esetén max. 5 év).
 • Elvárt saját forrás mértéke: 10%.

Mi az az MFB pont?

Az MFB Pontok egy országos, több száz pontból álló közvetítői hálózatot jelentenek, amelyeken keresztül a Magyar Fejlesztési Bank célba juttatja az uniós, visszatérítendő fejlesztési forrásokat. Az ország egész területén folyamatosan létrejövő MFB Pontokon a vállalkozások olyan kedvező feltételekkel juthatnak forrásokhoz, amire Magyarországon még nem volt példa. A korábbi 6-9%-os ügyfélkamatok helyett akár NULLA százalékos kamattal is igényelhető visszatérítendő pénzügyi eszköz. Az MFB a hiteltermékek feltételrendszerét úgy alakítja ki, hogy azok is hozzáférhessenek az új támogatásokhoz és hitelprogramokhoz, akiknek korábban erre nem volt lehetőségük.

A támogatások kihelyezéséhez kapcsolódó feladatokat – a pályázatok kezelését, a szerződéskötési feladatokat, a kapcsolattartást és a források felhasználásának ellenőrzését – az MFB Pontok üzemeltetésének jogát elnyert hitelintézetek látják el. Ennek köszönhetően Takarékszövetkezetünknél a jövőben folyamatosan bővülő számú, különböző célra igénybe vehető termékeket érhet el:

 • Többféle hitelprogram, amelyeknek lényege, hogy különféle célokra akár 0%-os hitel érhető el a vállalkozások és a lakosság számára egyaránt.
 • Többféle kombinált hiteltermék, amelyek ötvözik az alacsony kamatozású hitelek, illetve a vissza nem térítendő támogatások előnyeit.

Jelenleg az alábbi MFB pontokon várjuk ügyfeleinket:

Sopron, Várkerület 18., 99/508-855, varkerulet@rajka.tksz.hu
Rajka, Kossuth Lajos u. 37/A., 96/567-006, kirendeltseg.rajka@rajka.tksz.hu
Mosonmagyaróvár, Palánk u. 8., 96/576-250, palank@rajka.tksz.hu
Csorna, Soproni u. 93., 96/593-307, vallalkozok.csorna@rajka.tksz.hu
Hegyeshalom, Fő u. 135., Tel.: 96/568-088, hegyeshalom@rajka.tksz.hu
Dunakiliti, Kossuth L. u. 88., Tel.: 96/576-171, dunakiliti@rajka.tksz.hu

 

 

 

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.